Om Nutris

Nutris är till för dig som vill lägga ett par minuter per dag på att göra en enkel men stor investering i dig själv och i din hälsa.

Nutris är ett kostprogram som hjälper dig äta rätt, må bättre och gå ner i vikt. Programmet är dock mycket mer än en vanlig kaloriräknare, du kan se ditt näringsintag för alla viktiga näringsämnen och därigenom anpassa vad du äter och hur mycket så att du utöver kalorierna även ser till att du får i dig tillräckligt av t ex proteiner, järn, kalcium och D-vitamin.

Nutris tog över och vidareutvecklade ett koncept som grundades av Hälsovakten AB. Hälsovakten som fanns på CD-skiva och på webben grundades på idéen att vi alla vill veta vad vi stoppar i oss men samtidigt inte vill lägga så mycket tid på det varje dag. Nutris som finns tillgängligt på iPhone, iPad, Android samt på webben har nu med hjälp av den snabba teknikutvecklingen gjort det enklare än någonsin att följa ditt dagliga näringsintag och nå den vikt du vill.

Du väljer själv vilken diet du vill köra. Nutris rekommendationer som baserar sig på NNR (se nedan), någon av de mer kända dieterna såsom LCHF och 5:2 eller en diet som du sätter upp helt själv eller tillsammans med din kostrådgivare.

Du får tillgång till en av Sveriges mest omfattande matdatabaser med data för 28 (!) olika näringsämnen och kan bland annat:

  • -Se näringsinnehållet i allt du äter
  • -Välja diet, t ex LCHF, Stenåldersdieten eller sätta upp en egen
  • -Skapa egna maträtter - t ex "Min träningsfrukost" - så att det blir lättare att registrera framöver
  • -Spara dina egna mat- och motionsfavoriter
  • -Följa din viktutveckling
  • -Skriva dagbok om hur du mår
  • -Enkelt ändra vilket näringsämne du vill se i söklistan
  • -Planera vad du ska äta under veckan
  • -Skapa en inköpslista som är lättillgänglig i mobilen

Nå resultat

Den viktigaste funktionen Nutris har är att ge dig bra dagliga vanor. När du efter en tids användande hittar en bra balans och vanorna har satt sig, så kommer du ha mer energi, må bättre och kunna få ut mer av varje dag. Genom att få ut mer av varje dag, så kommer du också få ut mer av hela ditt liv. Våra liv består av en massa enskilda dagar som spelas ut efter varandra. Det du gör varje dag, är det som slutligen definierar ditt liv.

Nyckeln är att inte stirra dig blind på dina mål utan att fokusera på vägen dit och ha ett system. Något du hoppas nå någon gång i framtiden är ett mål. Något du gör varje dag som kraftigt ökar dina chanser för att nå ditt mål är ett system.

Att ta examen är ett mål - att lära sig något nytt varje dag är ett system. Att önska att dina barn växer upp och blir bra människor är ett mål - att varje dag spendera tid med och stimulera dina barn är ett system. Att gå ner 20 kg är ett mål - att äta rätt är ett system.

Vision

För att må bra i livet krävs ett antal grundstenar:

Tar man bort någon av de tre första, så får man snabbt problem.
Äter man dåligt, så får man svårt att sova bra och mindre energi till träning, jobb och umgänge. Motionerar man inte, så får man sämre matlust, svårare att sova och mindre energi till jobb och umgänge osv. Har man en av grundstenarna på plats, så ökar chanserna markant att också nå de övriga.

Nutris vision är att hjälpa så många människor som möjligt att må bättre och få ut maximalt av sina liv.

Vetenskap som grund

Våra rekommendationer baserar sig på de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2012), som är ett resultat av ett arbete som utförs av över hundra experter, bl a från Livsmedelsverket och flera ledande universitet, under ledning av Nordiska Ministerrådet. Samt på kompletterande forskning inom kost, hälsa och näringsintag.

Tillbaka till toppen